dinsdag 21 maart 2017

Bruidsreportage

 Bruidsreportage wat houd dat eigenlijk precies in een bruidsreportage?

Heel veel bruidsparen denken dat het gaat om het stukje waarbij je met de bruidsfotograaf op stap gaat. Dat is misschien ook wel zo, maar het gaat niet alleen maar om een stukje geposeerd werk. Voor mij omvat een reportage veel meer dan dat!Voor mij is een bruidsreportage een fotoreportage van de hele dag.

dus een bruidsreportage is een verslag van een bruiloft die van begin tot het einde wordt gefotografeerd. Niet alleen maar een uurtje met de bruidsfotograaf naar een park, bos of andere locatie.
Dat stukje was misschien tot een paar jaar geleden heel belangrijk, maar nu willen we een compleet verslag zien. Niet alleen wil de bruidsfotograaf dat maar ook de bruidsparen willen dit. Je wilt zien hoe je door de visagiste wordt omgetoverd, hoe de kapster je haar doet, hoe je moeder en of beste vriendin je helpt bij het aankleden. Bij deze mooie momenten zijn ook vaak hilarische momenten te zien. Soms wordt er gelachen, soms wordt er gehuild, soms wordt er gevloekt, het hoort er allemaal bij.

Dit maakt juist je reportage zo boeiend.

Als je kiest voor een bruidsreportage die journalistiek wordt vastgelegd zal je niet met de fotograaf op stap gaan voor de geposeerde foto's. Een combinatie van journalistiek en geposeerd is iets wat ik als bruidsfotograaf graag doe. De combinatie van geposeerde foto's die niet geposeerd lijken, maar vooral spontaan zijn en de rest van de dag is ongedwongen vastgelegd. Dat zijn de bruidsreportages die echte momenten bevatten, echte emoties, dat is wat je wilt zien. Want de visagie, de kus, de openingsdans zijn toch allemaal net zo belangrijk? Die afwisseling van al die verschillende momenten op 1 dag dat is een bruidsreportage. Compleet en eerlijk.

Ik werk daarbij graag met contrast, contrast in zwart/wit foto's maar ook zeker in kleur, een kleurrijke bruidsreportage met contrasten dus. Contrasten in momenten maar ook in de nabewerking. Ik speel graag met mooi en spannend licht bij een bruidsreportage.

 Dat is dat doe kan je hieronder zien in een paar beelden, wil je meer zien van mijn werk, kijk dan maar eens rond op mijn website over bruidsfotografie en vergeet ook niet de blogs te bekijken en te lezen.
Wil jij ook zo'n gave reportage van Creatieve Fotomissies check snel of de datum nog beschikbaar is en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten