donderdag 2 maart 2017

Workshop strobist

Workshop Strobist, maar wij noemen het een masterclass Off Camera Flash.

Wie zijn wij? Lianne Dekker en ik (Corrine Ponsen van Creatieve Fotomissies) werken graag samen. Na een korte brainstorm leek het ons fijn en erg leuk om de handen ineen te slaan en een kwalitatief goede masterclass neer te zetten, zo ontstond de workshop strobist oftewel Masterclass off camera flash. Niet iedereen weet wat een workshop strobist inhoud en de term off camera flash zegt nu eenmaal wat meer.

In de workshop strobist leer je dus hoe je fotografeert met je speedlights los van je camera.

Zet je de flitser op je camera krijg je vlak, bijna niet controleerbaar en lelijk licht. We halen daarom bij de workshop strobist maar wat graag die flitser van de camera af. Met behulp van triggers sturen we de flitsers aan. En als je dat eenmaal onder knie hebt. Dus hoe je moet flitsen waar je je flitser neerzet hoe je je flitser insteld, dan gaat er een wereld voor je open.

Je kan enorm veel creatieve beelden maken met off camera flash.

En waarom een masterclass off camera flash en geen workshop strobist, hoor ik je denken. Omdat bij ons het niveau hoger ligt, je leert bij ons meer dan bij de gemiddelde workshop strobist, je krijgt meer tips en trucs mee en we leggen alles duidelijk en in jip en janneke taal uit.

Begin 2016 zijn we begonnen met onze masterclasses.

We krijgen enorm leuke en enthousiaste recensies te horen van onze leerlingen. Ik zal je vertellen hoe een dag er bij ons uitziet. In de ochtend maken we kennis met elkaar, daarna gaan we naar een mooi en ruim leslokaal boven de studio van Lianne. Daar laten we beelden zien die we zelf hebben gemaakt, dit zijn beelden die we in de praktijk hebben gemaakt. Foto's die zijn gemaakt op een bruiloft, een evenement, een zakelijke portretfoto, maar ook details zoals trouwringen komen aan bod. We vertellen stap voor stap hoe wie die foto's hebben gemaakt, met hoeveel flitsers we hebben gewerkt en waarom we zo hebben gewerkt.

We leggen uit hoe je de flitser handmatig moet instellen.

Want als je handmatig je flitser insteld heb je volledige controle over je licht.Dus we vertellen je over de lichtsterkte en de zoom van de flits. Na de lunch gaan we oefeningen doen, we beginnen eenvoudig en de laatste opdrachten worden steeds meer gecompliceerd met heel bijzondere en toffe technieken. We vinden het onwijs leuk om deze workshop strobist te geven en kunnen niet wachten om de volgende deelnemers te verwelkomen bij onze workshop strobist.
Kijk bij het kopje coaching op mijn website voor de beschikbare data en meer informatie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten